Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog over mbo-hbo best gelezen van 2015

Titus Vink (23 jaar) is hbo-verpleegkundige en werkt op de afdeling KNO/Hoofd-Halschirurgie in het VUmc. Daarvoor deed hij de mbo-v. Hij kan beide opleidingen dus goed vergelijken. Met zijn blog daarover bereikte hij duizenden collega's via Nursing.nl.
001_rb-image-2689859 (1).jpeg
Titus Vink

De top 5 best gelezen blogs op Nursing.nl dit jaar.

1. Gastblog: ‘Is er echt verschil tussen mbo en hbo?’

Titus Vink (23 jaar) is hbo-verpleegkundige en werkt op de afdeling KNO/Hoofd-Halschirurgie in het VUmc. Daarvoor deed hij de mbo-v. Dus Titus kan beide opleidingen vanuit eigen ervaring vergelijken. Ziet hij verschil tussen niveau 4 en niveau 5 opgeleide collega’s? 

2. Blog Sandra: ‘Invalkracht, blok aan je been?’
Invalkrachten. ‘Bij ons heten ze ‘poolers’,’ schreef Sandra in juni. ‘Poolkrachten, spierbundels uit een bak met reserveplegen. En spierbundels, dat zijn het. Uit allerlei hoeken worden ze vandaan gehaald; net van school, uit andere ziekenhuizen, of door een uitzendbureau uit een andere provincie soms.’ Op Sandra’s blog kwamen veel reacties van invalkrachten die zich eindelijk eens gehoord voelden. 

3. Blog Hugo: ‘Onregelmatig werken kan echt anders’   
Hugo vindt het jammer dat onregelmatig werken kleine sociale drama’s met zich meebrengt. Maar hij stoort zich nog veel meer aan de vanzelfsprekendheid waarmee de verpleging onregelmatige werkroosters accepteert. In juni schreef hij daar een column over.

4. Blog Sandra: ‘Verpleegkundigen zijn zelf ziek’     
Verpleegkundigen zijn zelf ziek, schreef Sandra in juli. ‘Dat leerde ik vorige week in een cursus. De diagnose: het hulpverlenerssyndroom: we willen het iedereen naar de zin maken.’ Herkenbaar? Blijkbaar wel, Sandra’s blog werd massaal aangeklikt. 

5. Blog Sandra: ‘Ode aan de verzorgende ig’
Op de hbo-v heeft Sandra zich een holistische mensvisie aangemeten en die heeft ze nooit weer uitgetrokken. Toch voelt ze zich tekort schieten als ze verzorgende Patricia ontmoet. Het spreekt voor zich dat ook veel verzorgenden een reactie achterlieten op Sandra’s blog.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.