Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Studentblogger Suzan stopt ermee

Woensdag 9 juni verscheen de laatste blog van student hbo-v Suzan Senczuk. Zij begon in april 2009 met haar wekelijkse bijdragen, en is op 2 juni afgestudeerd aan de hbo-v in Heerlen. Daarmee kwam ook een einde aan haar studentenblog.

In haar eerste blog stelde Suzan zich nog een beetje verlegen maar enthousiast voor, maar al snel kaartte ze zaken aan die op veel reacties konden rekenen. Over alles wat tijdens de opleiding en de stages aan bod kwam, schreef ze. Soms verbaasd, soms verontwaardigd, een enkele keer wat naïef, maar altijd bevlogen.

Veel reacties
Zo vertelde ze over collega-studenten die werden onderworpen aan strenge regimes en nare schoonmaakklussen en kon daarmee op veel reacties rekenen. Maar ook de bijdragen over dienst doen tijdens de kerstdagen, de griepprik, en de vraag waarom geriatrie niet populair is onder studenten, leverden tientallen reacties op.
Vooral van medestudenten die zich in Suzan herkenden, maar ook van verpleegkundigen die Suzan wilden vertellen hoe het er in de praktijk bij hun op de afdeling aan toeging. Of die haar wilden corrigeren.

Het echte werk
Suzan is vanaf 1 juli werkzaam als zorgcoördinator van een wijkverpleegkundig team in Zuid-Limburg. Ze kon kiezen uit vier banen.

Nieuw bloed
In plaats van Suzan begint mbo-v student Quinten Manuel op woensdag 16 juni aan zijn blog. Quinten is 17 jaar, loopt momenteel stage in een verpleeghuis in Groningen en is er trots op dat hij verpleegkunde studeert.

Meer weten? Word nu abonnee van Nursing

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.