Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stuur in: uw favoriete kunst

Welk kunstwerk vindt u bijzonder, leuk of treffend? Die gekke moderne kunst op de poli? De ontroerende foto in de gang die een collega maakte, het historische schilderij in de hal? Stuur ons een foto van het werk met uw motivatie en maak kans op een plekje in TvZ.
Stuur in: uw favoriete kunst
Foto: UMC Utrecht

Liesbeth ziek in bed (1988) is een dierbaar werk voor Jona van Zetten, hoofd Kunstzaken van het UMC Utrecht. In TvZ vertelt ze waarom:

‘Een ernstig zieke patiënte koos dit werk uit ons depot. Tijdens haar opnames stond het op een schildersezel op haar kamer, zodat ze ernaar kon kijken. Het gaf haar steun en troost. Ze vertelde dat ze lang naar dit beeld kon blijven kijken. Ze zei: “Zo ziet ziek zijn er toch helemaal niet erg uit? Ze ligt daar zo vredig te slapen. Daar is toch niets mis mee?” Tijdens haar laatste levensfase ging het werk met haar mee naar huis en hing het op haar verzoek bij haar bed. Inmiddels is het terug in het UMC Utrecht en is het ook mij dierbaar geworden.’

Insturen?

Zelf een kunstwerk insturen? Stuur ons een mail met deze gegevens en een foto van uw favoriete werk.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.