Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Subsidie voor rol verpleegkundigen in verpleeghuizen

De Maastricht University heeft subsidie ontvangen om te onderzoeken hoe het werk van verpleegkundigen in verpleeghuizen effectiever te maken. Ook wordt onderzocht hoe de expertise en leiderschapskwaliteiten van verpleegkundigen verbeterd kunnen worden .

De resultaten van ‘Nurses on the move: towards high quality care in nursing homes’ zullen zowel regionaal, nationaal als internationaal geïmplementeerd worden. Het project omvat drie deelprojecten, die nauw met elkaar samenhangen.

 

Zelfredzaamheid

In het eerste project wordt een integrale aanpak ontwikkeld voor ondervoeding, doorligwonden, gedragsproblemen en valincidenten. In die aanpak zal het stimuleren van beweging in alledaagse activiteiten centraal staan om de zelfredzaamheid van ouderen te behouden en verbeteren.

 

Expertise

Het tweede project zoekt oplossingen voor het probleem dat wetenschappelijke kennis vaak niet doordringt tot de zorgpraktijk, mede doordat de meeste zorgverleners in verpleeghuizen te laag opgeleid zijn om deze kennis toe te kunnen passen.

In het derde project wordt gekeken naar het verhogen van expertise van de verpleegkundigen, zodat zij als rolmodel kunnen dienen voor collega’s en wetenschappelijke kennis kunnen aandragen.

 

Bron: Maastricht University

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.