Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

TBS geëist tegen dader thuiszorgmoord

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag minimaal vier jaar tbs geëist tegen de 60-jarige vrouw die er van wordt verdacht in september vorig jaar een 55-jarige wijkverpleegkundige te hebben doodgestoken.
TBS geëist tegen dader thuiszorgmoord

De vrouw krijgt geen celstraf, omdat ze volgens deskundigen volledig ontoerekeningsvatbaar was. De verdachte heeft paranoïde schizofrenie, wat leidt tot psychoses en waanvoorstellingen. De vrouw verweet de thuiszorg haar pijn, en dacht dat ze bij haar chips had geïmplanteerd. Volgens haar verklaring greep ze naar een steekwapen omdat ze shampoo in haar ogen had gekregen.

Veel vragen rond dood medewerkster thuiszorg

Bij een steekpartij in het Limburgse Weert is vrijdagmiddag een 55-jarige medewerkster van de thuiszorg om het leven gekomen. Er is nog veel onduidelijkheid rond haar dood. Lees verder >>>

De moord was goed door de vrouw voorbereid, stelt het OM. Ze wilde zo een signaal geven, gericht tegen de thuiszorg. Als ze alleen maar een klap had gegeven, had dit minder impact gehad, zei ze tegen de rechters in Roermond.

Volgens de advocate van de verdachte, Sandra Carli, had de dodelijke steekpartij voorkomen kunnen worden als de vrouw eerder in de psychiatrie terecht was gekomen. Daar waren signalen genoeg voor, aldus Carli. Zo kneep de verdachte in 2009 de keel van een thuiszorgmedewerkster dicht en uitte ze dreigementen. De bewoners van de flat waar ze woonde waren bang voor haar en voelden zich door haar bedreigd. Maar zowel politie als de thuiszorg grepen niet in.

Carli vroeg de rechtbank om tbs onder voorwaarden, zodat de verdachte zonder dwang in een psychiatrisch ziekenhuis kan worden behandeld. De uitspraak volgt op 10 juni.

Eenderde thuiszorgmedewerkers heeft weleens te maken met agressie

Het afgelopen jaar had een op de drie medewerkers in de thuiszorg een enkele keer te maken met verbale agressie als schelden, schreeuwen, vernederen, treiteren en pesten. Slechts 2 procent van de thuiszorgers had hier vaak mee te maken. Lees verder >>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.