Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tekort aan stageplaatsen mbo-v

Het vinden van passende stageplaatsen voor studenten verpleegkunde niveau 4 verloopt in veel regio's in Nederland moeizaam.

Dat blijkt uit de BPV Barometer Zorg van Calibris. Het probleem concentreert zich vooral in de eerste opleidingsjaren. Ziekenhuizen willen nauwelijks meer bbl-studenten (die de beroepsbegeleidende leerweg volgen) in het 1e en 2e jaar van opleiding. Veel ziekenhuizen geven aan dat studenten in de complexe omgeving van een ziekenhuisafdeling te weinig productie kunnen draaien. Deze studenten vinden de stages pas na intensief zoeken, of veel te laat. Ook voor 3e en 4e jaars zijn er te weinig plaatsen; specifieke stageplekken zoals in de psychiatrie en de verstandelijk gehandicaptenzorg zijn in bepaalde regio’s heel schaars.

Randstad
De tekorten concentreren zich met name in stedelijke gebieden zoals Amsterdam, Utrecht en regio Rotterdam/Den Haag, maar ook in de minder bewoonde gebieden zoals Zuid-Limburg, Flevoland en Twente.

 

Bron: Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.