Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tena stopt voorlopig met patiëntentelefoontjes

Tena heeft besloten de telefonische benadering door verpleegkundigen aan Achmea-verzekerden met incontinentieproblemen voorlopig stop te zetten. Dit naar aanleiding van kritische berichtgeving in diverse media.
Tena stopt voorlopig met patiëntentelefoontjes

Sinds kort benadereren verpleegkundigen van Tena incontinentiepatiënten op verzoek van apothekers. Op deze manier wil verzekeraar Achmea een beeld krijgen van hun incontinentiepatiënten en de producten die ze gebruiken. De berichtgeving in De Volkskrant leidde gisteren tot verontwaardigde reacties. GroenLinks stelde Kamervragen. En minister Schippers van VWS uitte zorgen over de privacy van patiënten en het commerciële belang van het bedrijf.

Privacy
Vandaag laat Tena in een persbericht weten de telefoontjes te staken: ‘Er zijn vragen in de media ontstaan, vooral met betrekking tot privacy en of Tena, als commerciële partij, een onafhankelijke rol zou kunnen vervullen. De gegevens die door de gebruikers worden verstrekt, worden door Tena met grote discretie behandeld en zonder toestemming van de gebruiker niet voor andere doeleinden gebruikt. De onafhankelijkheid is gegarandeerd door het feit dat zowel de keuze voor het merk als het producttype uiteindelijk bij de apotheker ligt. Tena adviseert, maar bepaalt niet. De aantijging dat Tena zou bepalen hoeveel incontinentiemateriaal een gebruiker vergoed krijgt is dan ook pertinent onwaar.’

Lees ook de blog ‘Daar zakt mijn broek van af’ van Marcellino over Tena.

Zorgvisie
Door: redactie Nursing

Meer Nursing

Abonnement op Nursing
Nursing is de meest gelezen vaktitel voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 in Nederland en Vlaanderen.
Word direct abonnee van Nursing.

Nursing op Facebook
Deel leuke foto’s, filmpjes, winacties, en andere ‘luchtiger’ zaken
via www.facebook.com/VakbladNursing


Nursing Calculator
Koop de Nursing Calculator, dé rekenapp voor verpleegkundigen.
> Download de app meteen
> Bekijk eerst een demonstratiefilmpje.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.