Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Terminale zorg: ‘Verlos de patiënt van onnodige medicatie’

Aandacht voor het staken van onnodige medicatie in de stervensfase blijft nodig, vindt specialist ouderengeneeskunde Ronald van Nordennen. Hij bespreekt welke medicijngroepen in die fase niet meer gewenst zijn. Ook in dit artikel: checklist om symptomen in de stervensfase te monitoren.
gekleurde tabletten en capsules
Het is verstandig om preventieve medicatie - zoals statines en hypertensiva - zo veel mogelijk af te bouwen in de terminale fase. (Foto: Unsplash.com)
Premium

Meneer Velsen (84) heeft darmkanker

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

   • Prima sttk, zeker ook heel belangrijk voor de behandelende (huis)arts) .Het hoort ook bij de advance care = vooruotziende anticiperende zorg. Het zorgpad stervensfase wordt pas in het allerlaatste stadium gebruikt , deze wijze kan al eerder ingezet worden en zo heb je al een beter zicht op mogelijke aspecten van reageren van de patiënt.

    • Het zorgpad stervensfase wordt in het ziekenhuis (bij ons) in principe in de laatste ingeschatte 72 uur gebruikt, dus dan heb je de drie maanden terminale fase eigenlijk al gehad waarin mensen dus teveel medicatie gebruiken, het zou inderdaad mooi zijn als huisartsen en specialisten zich daarvan (meer) bewust zijn.

  1. Lees alle reacties

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.