Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Themanummer TvZ: European Nursing Congress

Tijdschrift TvZ, vakblad voor verpleegkundigen, staat deze maand in het teken van het internationale congres ‘European Nursing Congress Caring for older people'.
logoeueropa.jpg

Dit congres werd onlangs in Rotterdam gehouden, en trok verpleegkundigen, lectoren en andere experts over de hele wereld. Prinses Beatrix was bij de opening van het congres aanwezig. TvZ publiceert diverse lezingen die verpleegkundige lectoren en hoogleraren hielden op het congres. Zo staan in het dossier ‘De oudere in het ziekenhuis’ de lezing van hoogleraar verpleegkunde Marit Kirkevold van de Universiteit van Oslo, die stelt dat verpleegkundigen meer vaardigheden en tijd nodig hebben om voldoende aandacht te kunnen geven aan de overgangsprocessen in het leven van oudere mensen. Hoogleraar David Richards van de University of Exeter onderzoekt in zijn lezing of de verpleegkundige zorg te verbeteren is met een systeem dat in de sportwereld veel vruchten heeft afgeworpen.

Klik hier om te lezen wat er in dit themanummer van TvZ staat >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.