Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorg benut tillift en steunkoushulp

Thuiszorgmedewerkers gebruikten in 2002, in vergelijking met 1999, bij ruim twee keer zo veel cliënten een tillift. Ook de steunkousaantrekker wordt vaker benut: het gebruik daarvan steeg van 55 procent in 1999 naar 79 procent in 2002. Dit concludeert het NIVEL in een onderzoek naar het ZonMw-programma Thuiszorgtechnologie.

Wel blijkt dat de tillift bij veel cliënten en sommige hulpverleners weerstand oproept. Bij de steunkoushulp speelt het probleem dat deze niet vergoed wordt. Ook hulpmiddelen bij transfers, ruggordels en het opzithulpmiddel ‘Betty’ voldoen goed, stelt het NIVEL vast.

Ze hebben een goede kans veel gebruikt te worden mits de vergoeding goed geregeld wordt. De valdetector is niet kansrijk: hij geeft vaak vals alarm en is moeilijk te gebruiken. Thuistoediening van antibiotica bleek evenmin een succes. Artsen en verzekeraars geven er geen prioriteit aan omdat maar een klein aantal patiënten ervoor in aanmerking komt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.