Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties10

Thuiszorg: ‘Borstvoeding goed bij recessie’

Volgens Thuiszorg De Zellingen in Capelle aan den IJssel is borstvoeding goed in tijden van recessie. 'Moedermelk is goedkoop en goed voor het milieu. Het is 'groene' melk. En dan hebben we het niet eens over de gezondheidsvoordelen.'

Deze uitspraak tekende het AD op uit de mond van stafarts Els de Natris van de thuiszorgorganisatie. Thuiszorg De Zellingen hield gisteren een mini-symposium over het onderwerp borstvoeding.

Borstvoedingscertificaat
Aanleiding was het behalen van een ‘borstvoedingscertificaat’, een soort keurmerk dat de thuiszorginstelling in de wacht heeft gesleept. Een landelijke stichting testte de kennis van de medewerkers en hield ook een tevredenheidsonderzoek onder jonge vaders en moeders. Voor deze toets slaagde Thuiszorg De Zellingen met glans.

AD
Door: redactie Nursing

10 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Het is niet nieuw dat velen kritisch staan tegenover borstvoeding, maar de stelling van Thuiszorg De Zellingen is zeker niet nieuw. In 2000 werden door de Verenigde Naties de ‘Millenium Development Goals’ opgesteld. Daarin wordt borstvoeding aangeduid als één van de manieren om armoede en honger te bestrijden (goal 1). In Capelle aan den Ijssel staan ze dus niet alleen…

 3. Borstvoeding is leuk als het lukt! En is leuk als je kindje het er goed op doet, Maar het wordt minder leuk als je kind om het uur komt om te drinken, of als allerlei kwaaltjes krijgt, of als je borstvoeding terug loopt omdat jij weer ergens medicijnen voor nodig hebt. Geloof me dan is het niet grappig meer hoor!!! en kolven en dan met de fles geven houd je even vol maar ook geen maanden!! Borstvoeding is leuk maar moet wel leuk blijven geen must!

 4. Borstvoeding is niet alleen in de recessie de beste,maar altijd en vooral in deze gehaaste tijd ontspan je even,neem lekker de tijd voor je baby.
  Ook voor contact moeder baby belangrijk.
  Verder heeft borstvoeding veel voordelen,maar fles is soms een goed alternatief.

 5. Veel moeders kolven makkelijker met de hand (dus echt met de vingers!) ipv een kolfapparaat. En bepathen is ook niet nodig want een druppel moedermelk op de tepel smeren is effectiever. En ook flesjes maken en geven kost tijd, alleen dit kan je makkelijker uitbesteden. BV-bh is ook echt niet nodig hoor. En je hebt geen bewaarbakjes nodig, mocht je afkolven dan zijn goedkope ijsklontzakjes inderdaad favoriet.
  En dan alle voordelen van BV… teveel om op te noemen!
  Vanaf 11 maanden is je BV zeker stabiel en ik heb dus vanaf 9 maanden al niet meer afgekolfd zonder problemen. Mijn zoontje is nu 2 jaar en 3 maanden en krijgt, wanneer ik thuis ben, ’s ochtends en ’s avonds nog een keer BV. Maar o wat was ik vooral blij dat ik BV gaf wanneer hij is ziek was, of pijn zijn gebit had.
  Ik ben een hele grote voorstander van BV en hoop dat er in de toekomst geen enkele moeder meer is die zich schaamt om BV te geven.

 6. Door mijn persoonlijke situatie klopt dit bericht wel, ik heb alles op alles gezet om door te gaan met borstvoeden (heb alle kwalen gehad en alles overwonnen), want ja het is goedkoop en ik kon gebruik maken van de dubbele-kolfapparaat van het werk. Dus praktisch en goedkoop! Bewaarbakjes, zijn gewoon ijsklontjeszakjes, trouwens in mijn geval.

 7. Ik ben echt een voorstander van borstvoeding. Ik heb mijn dochter van 2, zeker 8 maanden borst gevoed. Maar of het echt goed is voor recessie heb ik mijn twijfels over. Volgens mij moeten we juist geld uitgeven om de economie te blijven stimuleren…
  En ik denk dat dit ook iets is tegen het zere been van al die hard proberen de moeders die koste wat het kost willen borstvoeden maar die het niet lukt!
  Voor die moeders: Laat je niet gek maken hoor!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.