Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorg Groningen stopt sponsoring voetbalclub

Thuiszorg Groningen stopt met ingang van het volgend seizoen met de sponsoring van FC Groningen. Dit blijkt uit antwoorden van staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten op vragen van PVV-Kamerlid Fleur Agema.
Thuiszorg Groningen stopt sponsoring voetbalclub

In augustus vorig jaar meldde de thuiszorginstelling de Groningse voetbalclub met 80.000 euro te sponsoren, in ruil voor bordreclame, een filmpje op de videowall en iedere wedstrijd twintig stadionstoelen. Deze sponsorovereenkomst stuitte op veel kritiek. Op Nursing.nl lieten verpleegkundigen woedende reacties achter bij het bericht dat Thuiszorg Groningen de voetbalclub ging sponsoren.

Personeel geïntimideerd
De thuiszorgorganisatie verkeert in zwaar weer. Vakbonden stellen dat personeel ‘op onaanvaardbare wijze onder druk wordt gezet en geïntimideerd’. Dat blijkt uit een brief die de bonden hebben verstuurd aan hun leden die bij Thuiszorg Groningen werken, zo meldt Dagblad van het Noorden vandaag.

Conflict
In de brief geven de bonden een stand van zaken in het conflict tussen personeel en ondernemingsraad (or) enerzijds en de bedrijfstop anderzijds. Begin februari heeft de or het vertrouwen in topvrouw Filia Kramp opgezegd.

Dagblad van het Noorden
Door: redactie Nursing

Abonneren
Wil je meer achtergrondinformatie? Word nu abonnee van Nursing.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.