Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorg krijgt 25 miljoen extra

Staatssecretaris Bussemaker stelt 25 miljoen beschikbaar om de problemen in de thuiszorg snel op te lossen. Ook wil zij kijken naar de salarissen van medewerkers.
Thuiszorg krijgt 25 miljoen extra

 

Bussemaker reageert daarmee op de patiëntenstop die thuiszorgorganisatie Meavista (waar Thuiszorg Groningen en Sensire onder vallen) heeft aangekondigd.

Zorgvraag
De 25 miljoen komt uit een reservepotje voor knelpunten in de AWBZ. Het geld is per direct beschikbaar. De staatssecretaris hoopt hiermee de onrust onder cliënten te voorkomen. Zelf is ze niet onder de indruk van de aangekondigde patiëntenstops. Ze verwijst naar een rapportage van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Daaruit blijkt dat de zorgvraag slechts beperkt toeneemt en dat er voldoende geld beschikbaar is om aan de zorgvraag te kunnen voldoen. Volgens de NZa is het geld dan ook niet per definitie bestemd voor de instellingen die een cliëntenstop instelden.

Managers
Bussemaker wil snel met de NZa en de thuiszorgorganisaties om tafel, bijvoorbeeld om te kijken naar de salarissen van medewerkers. Maar vooral naar die van de managers. In Amsterdam kreeg onlangs een manager een ontslagvergoeding van 650.000 euro, terwijl de organisatie waarvoor hij werkte bijna failliet ging. In Haarlem deed zich een vergelijkbare situatie voor. Daar besteedde een thuiszorgorganisatie vorig jaar 1,4 miljoen euro aan salarissen en afkoopsommen voor bestuurders, terwijl de organisatie als geheel een verlies leed van 9 miljoen euro.

Door: Redactie Nursing
Reformatorisch Dagblad

Lees ook:

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.