Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorg Rotterdam kijkt mee met werk verpleegkundigen

Thuiszorg Rotterdam is een samenwerking aangegaan met De ZorgCentrale.nl. Dit om dubbel te controleren bij de toediening van risicovolle medicatie door de zorgmedewerker bij de cliënt thuis.

Specialistische verpleegkundigen van Thuiszorg Rotterdam werken individueel bij de cliënt thuis. Vorige maand is Thuiszorg Rotterdam begonnen met een pilot, gericht op dubbele controle. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) eist dat bij risicovolle medicatietoediening via het infuus dubbele controle plaatsvindt. Een verpleegkundige van De ZorgCentrale.nl kijkt nu op afstand mee en berekent of de doseringen kloppen.

 

Kleinere risico’s
Het risico op fouten bij het toedienen van medicatie wordt flink verlaagd als de medicatie gecheckt wordt door een tweede deskundige professional. De ZorgCentrale.nl. kan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar mee kijken bij Thuiszorg Rotterdam. Een onderdeel van de controle is het beoordelen van foto’s, die de specialistische verpleegkundigen aanleveren via hun smartphone. De zorgcentrale beoordeelt deze foto’s op toe te dienen medicatie, pompstand en -instelling en een geldig, duidelijk leesbaar uitvoeringsverzoek. Pas na akkoord van De ZorgCentrale.nl mogen de specialistisch verpleegkundigen van Thuiszorg Rotterdam de handeling uitvoeren.

 

Bron: Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.