Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorg voert actie in Utrecht

Thuiszorgmedewerkers in Utrecht protesteren dinsdag tegen de 'afbraak van hun werk'. Actiegroep 'Wij zijn de thuiszorg Utrecht' overhandigt een petitie aan de gemeenteraad die door ruim 3.000 Utrechters is ondertekend.

Volgens deelnemer vakbond Abvakabo FNV heeft de gemeente Utrecht te weinig geld over voor de huishoudelijke zorg, waardoor de kwaliteit van zorg achteruit gaat en thuiszorgmedewerkers hun inkomen en hun baan niet meer zeker zijn.

 

Ook andere plaatsen 

Abvakabo FNV en Wij zijn de thuiszorg Utrecht roepen de gemeente op om een eerlijk tarief te rekenen voor de thuiszorg, zodat ouderen en gehandicapten de zorg krijgen die nodig is. De vakbond voert op verschillende plaatsen in het land actie om te voorkomen dat ouderen en gehandicapten straks hun thuiszorg moeten missen. Zo zijn er onder meer in Rotterdam, Utrecht en Schiedam onder de naam Wij zijn de thuiszorg actiegroepen opgericht.

 

Bron: Abvakabo FNV

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.