Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorg voert zaterdag actie in Den Haag

Thuiszorgmedewerkers uit heel het land demonstreren zaterdag op het Malieveld in Den Haag. Ze willen de plannen van het kabinet voor de thuiszorg tegenhouden. De actie wordt georganiseerd door Abvakabo FNV.
Thuiszorg voert zaterdag actie
Thuiszorg voert zaterdag actie - Foto: ANP

Het motto van de demonstratie is: ‘handen thuis Rutte!’. Het kabinet dreigt 1,1 miljard euro op het budget voor de thuiszorg weg te snijden. Volgens Abvakabo FNV betekent dat 100.000 thuiszorgmedewerkers mogelijk hun baan verliezen, en nog veel meer cliënten straks zonder hun vertrouwde zorg zitten. Vakbond Abvakabo FNV roept het kabinet op om de zorg in goede handen te houden via de actiesite handenthuisrutte.nl.

Programma

Het programma start om 12.00 uur op het Malieveld, vanwaar de thuiszorgmedewerkers in een zogenaamde Mars voor Zorg naar het Lange Voorhout trekken. Daar volgen toespraken van thuiszorgmedewerkers, Tweede Kamerleden, FNV-voorzitter Ton Heerts en Abvakabo-voorzitter Corrie van Brenk. Ook krijgt de staatssecretaris van Volksgezondheid, Martin van Rijn een petitie met tienduizenden handtekeningen overhandigd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.