Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorg werft medewerkers met filmpjes

Thuiszorg Rotterdam zet filmpjes in om wijkverpleegkundigen en verzorgenden ig te werven. In deze filmpjes maakt de kijker kennis met drie medewerkers van Thuiszorg Rotterdam.

Zij vertellen  over de inhoud van hun functie en de bijbehorende werkzaamheden. Thuiszorg Rotterdam hoopt op deze manier de openstaande vacatures voor met name wijkverpleegkundige (niveau 5) en wijkziekenverzorgende (niveau 3IG) in te vullen, waardoor de inzet van uitzendkrachten tot een minimum wordt beperkt.

Uitzendkrachten

Op dit moment zet de organisatie nog regelmatig uitzendkrachten in. Ton Lijten, directeur: ‘Daar willen we zoveel mogelijk vanaf. We werken met kleinschalige buurtteams. Deze werkwijze zorgt ervoor dat onze cliënten zoveel mogelijk vertrouwde gezichten over de vloer krijgen. Het inzetten van uitzendkrachten draagt hier niet aan bij en het is ook nog eens erg kostbaar.’

Eigen ervaring
De organisatie maakt in de filmpjes gebruik van eigen medewerkers en eigen cliënten. ‘We hadden natuurlijk ook acteurs in kunnen zetten’, vertelt Lijten, ‘maar onze medewerkers vertellen hun verhaal vanuit hun eigen ervaring. Het verhaal is de werkelijkheid en dat is nu precies waar het om gaat.’

Bekijk hier de filmpjes

 

Bron: Thuiszorg Rotterdam

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.