Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorg werft verpleegkundigen met filmpjes

Zorgorganisatie VitrasCMD is haar nieuwe wervingscampagne gestart: 100% verantwoordelijk. Drie thuiszorgmedewerkers -waaronder een verpleegkundige- vertellen hierin over hun werk bij de cliënten thuis.
Thuiszorg werft verpleegkundigen met filmpjes

Sandra Baidjoe, divisiemanager Zorg: ‘Dit is de enige manier om te laten zien wat het werk in de zorg thuis echt inhoudt. We hadden ook acteurs kunnen inhuren, maar onze medewerkers vertellen het verhaal vanuit de werkelijkheid van alle dag.’ Het doel is om 100 nieuwe medewerkers te werven voor verzorging en verpleging thuis.

Verpleegkundige Heidi
Op www.100procentverantwoordelijk.nl zijn filmpjes te zien waarop drie medewerkers vertellen over hun werk in de zorg thuis. Verpleegkundige Heidi vertelt: ‘Je merkt in de thuiszorg dat cliënten tevreden zijn en echt blij worden wanneer je even een praatje met ze maakt.’

Opleiding
VitrasCMD leidt zelf ook medewerkers die uit andere branches komen, op. Woordvoerder Baidjoe: ‘Op dit moment is 10% van onze medewerkers in opleiding. Het zijn vaak mensen die jarenlang in een andere branche hebben gewerkt en die op zoek zijn naar meer voldoening in hun werk.’

Klik hier voor het filmpje van verpleegkundige Heidi


Door: Redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.