Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Thuiszorgmanagers moeten geld teruggeven

Drie voormalig managers van Thuiszorg Groningen moeten hun gouden handdrukken terugbetalen, zo meldt Zorgvisie
Thuiszorgmanagers moeten geld teruggeven

De managers hebben dit bericht te horen gekregen van de curatoren van de failliete thuiszorgorganisatie. Samen ontvingen ze begin dit jaar een bedrag van vijfhonderd duizend euro, vlak voordat Thuiszorg Groningen failliet ging. Dat moeten ze nu tot op de cent terugbetalen.

Gouden handdrukken terugstorten
De curatoren hebben Zorgvisie laten weten dat er volgens hen sprake is geweest van zogeheten ‘paulianeus handelen’: ongeoorloofd voordringen. Zij verklaren de afspraken die de ex-managers met oud-bestuurder Anneke Mossou hebben gemaakt nietig. Zijn de gouden handdrukken binnen een maand niet teruggestort, dan spannen de curatoren een rechtszaak aan. 

Maevita
Thuiszorg Groningen liet 6,5 miljoen achter aan schulden. Er loopt nog een apart onderzoek naar de verwijtbaarheid van het handelen van het oud-bestuur. Ook wordt onderzocht of het bestuur van moederconcern Meavita zich schuldig heeft gemaakt aan onbehoorlijk bestuur. Thuiszorg Groningen heeft inmiddels een doorstart gemaakt.

Door: redactie Nursing
Zorgvisie

4 REACTIES

 1. ben benieuwd of het ook bekend is hoe betreffende managers bezig zijn op het moment. Ze benaderen de mensen die op de lijst voor ontslag staan met beloften van vaste contracten mits ze clienten van thuiszorg groningen óf andere medewerkers meenemen.
  deze mensen zijn niet geschikt om uberhaupt nog te managen!!!
  en wat Anneke betreft… die was ook zomaar opeens met de noorderzon verdwenen. die mag wat mij betreft die andere bonussen óók wel terug betalen, niet alleen die laatste handdruk.
  Het is een keer tijd, dat er wordt gekeken naar de kwaliteit voor de client

 2. Lees alle reacties
 3. Schande, overal bonussen en gouden handdrukken afdwingen.
  Managers, directeuren, bestuurdes hebben toch ook hun salaris(vet!!) of vergoeding.
  Dit geld kon beter besteed. En hoe vaak hebben zij het mis. Wat op de werkvloer gebeurt, daar hebben zij geen flauwe notie van. Draai maar eens een maand mee zou ik zeggen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.