Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorgmedewerkers protesteren tegen baanverlies

Zo'n 150 thuiszorgmedewerkers hebben zaterdagmiddag gedemonstreerd tegen het voorgenomen onslag van 600 medewerkers van de Rotterdamse thuiszorgorganisatie Faveo.
thz

Faveo was tot nu toe de grootste aanbieder van thuiszorg in de stad. De zorginstelling verloor de aanbesteding voor de thuiszorg in een groot deel van Rotterdam en daarom is er niet genoeg werk meer. De zorg wordt in de toekomst uitgevoerd door Aafje, Humanitas en Careyn. Deze willen de werknemers van Faveo niet overnemen.

 

Bijstandsgerechtigden

Rotterdamse wethouder Marco Florijn wil graag dat bijstandsgerechtigden aan de slag gaan in de thuiszorg. Thuiszorgmedewerkers zijn bang dat hun baan wordt ingepikt. ‘Er is geen sprake van verdringing’, zegt de wethouder in actualiteitenprogramma EenVandaag.

 

Strijdliederen

De demonstratie begon bij de Doelen en eindigde bij het Rotterdamse stadhuis. Er werd een minuut stilte gehouden, werden strijdliederen gezongen en toespraken gehouden. Vakbond CNV Publieke Zaak dreigt met een kort geding.

 

Bron: NOS/RTV Rijmond/EenVandaag

Beeld: EenVandaag

 

Klik hier voor het filmpje waarin thuiszorgmedewerkers vrezen voor hun baan

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.