Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Thuiszorgmedewerkers verliezen baan door faillissement Senior Assist Care

Honderdtweeënzestig medewerkers van thuiszorgorganisatie Senior Assist Care in Assen verliezen hun baan. Afgelopen dinsdag werd de organisatie failliet verklaard.
0_Thuiszorg_algemeen_ANP.jpg
Medewerkers thuiszorg verliezen baan door faillissement - Foto: ANP

Afgelopen dinsdag verklaarde de rechtbank Noord-Nederland de thuiszorgorganisatie Senior Assist Care failliet. Bij de zorginstelling werken in totaal 345 mensen. Van de medewerkers kan iets meer dan de helft aan de slag bij zorginstelling Allerzorg in Woerden. De andere 162 medewerkers zijn hun baan kwijt. Er wordt geprobeerd hen onder te brengen bij andere organisaties.

Doorwerken

Aan de ontslagen medewerkers wordt gevraagd om hun werk nog tot 1 januari voort te zetten, stelt curator Wim Entzinger in Dagblad van het Noorden. ‘Die zorg moet door. Hoe zwaar ook voor de ontslagen mensen.’ Ondertussen wordt er gezocht naar een andere oplossing voor de betreffende cliënten. De cliënten van de medewerkers die meegaan naar Allerzorg, worden vanaf 1 januari door deze organisatie verzorgd.

Heftige boodschap

Medewerkers van Allerzorg geven op Facebook aan mee te leven met het ontslagen personeel van Senior Assist Care, en heten hun nieuwe collega’s alvast welkom. Ook Roy Rempe, directeur van Allerzorg, leeft mee met de ontslagen medewerkers. ‘Wij voelen, zeker in deze tijd van het jaar, in dat dit een heel vervelende boodschap is. Gelukkig kunnen we een deel van de medewerkers goed nieuws bieden’, stelt hij in een video van RTV Drenthe.

Toenemende tekorten aan verpleegkundigen, hoge werkdruk en baankansen voor mbo-v’ers: lees er alles over in het dossier arbeidsmarkt van Nursing. 

Uitstel van betaling

Het faillissement zat er al een paar dagen aan te komen. Senior Assist Care vroeg vorige week uitstel van betaling aan, maar de curator oordeelde dat het bedrijf niet meer levensvatbaar is. Senior Assist Care heeft in totaal meer dan 3500 cliënten, met name in de regio’s Drenthe, Groningen en Friesland.

2 REACTIES

  1. Dat noemt men dan marktwerking. Cliënten de zorg geven die nodig is alleen bijbehorende budgetten zijn er niet of kunnen na accoord in oktober van het vorige jaar niet aangepast worden als er meer zorg nodig is dan afgesproken. Vervolgens kort de zorgverzekeraar ook nog eens het budget voir komend jaar. Onder de streep alleen maar verliezers, het blijven verkapte bezuinigingen zelfredzaamheid is niet altijd haalbaar. Gemiddelde cliënt bestaat niet.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.