Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorgorganisatie voor de rechter gesleept om loonsverlaging

Abvakabo FNV en leden georganiseerd in de actiegroep Wij zijn de Thuiszorg stappen naar de rechter om te voorkomen dat thuiszorgmedewerks van Careyn worden 'gedegradeerd tot hulp in de huishouding'.

Thuiszorgorganisatie Careyn wil medewerkers uit de regio Nieuwe Waterweg Noord (Schiedam, Maassluis en Vlaardingen) niet meer betalen voor hun verzorgingstaak.

 

Salaris óf baan kwijt

Thuiszorgmedewerkers die hier niet mee instemmen, verliezen hun baan. Als zij wel akkoord gaan, moeten zij fors salaris inleveren. Van 12 euro zakken zij naar 9 euro per uur. Abvakabo FNV en leden georganiseerd in de actiegroep Wij zijn de Thuiszorg, willen deze afbraak van de thuiszorg stoppen. Zij stappen daarom naar de rechter. Het kort geding dient donderdag 15 november in de rechtbank van Rotterdam.

 

Signalering

Careyn heeft bij het UWV een vergunning aangevraagd voor collectief ontslag. Abvakabo FNV eist dat deze aanvraag wordt ingetrokken. De thuiszorgorganisatie wil alle functies in de thuishulp A schrappen. ‘Daarvoor in de plaats wil Careyn thuiszorgmedewerkers tot hulp in de huishouding’ degraderen, aldus de vakbond. Abvakabo FNV wil de rechter aantonen dat het werk helemaal niet verandert: ouderen en gehandicapten hebben dezelfde behoefte aan verzorging. Bovendien is het onmogelijk voor thuiszorgmedewerkers om een huis schoon te maken zonder naar de cliënt om te zien.

 

De vakbond organiseert 27 november een landelijke actiebijeenkomst van thuiszorgmedewerkers in Utrecht.

 

Bron: Abvakabo FNV

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.