Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorgorganisaties schuiven indicaties aan de kant

Thuiszorgorganisatie Icare uit Meppel en Meander uit Veendam gaan in een aantal teams de indicaties opzij leggen.
thusizorg

Ze gaan proberen cliënten te stimuleren meer zelf te doen. Hierover hebben de thuiszorgorganisaties afspraken gemaakt met zorgverzekeraar Menzis. ‘Onze drijfveer is het weer centraal zetten van de klant en ervoor zorgen dat verpleegkundigen en verzorgenden hun professionaliteit en vakmanschap optimaal kunnen benutten’, legt Anita Tijsma, directeur van Zorggroep Meander op de website van Icare uit.

 

Geen minutenregistratie

Gert Leeftink, directeur van Icare Verpleging en Verzorging: ‘Kern van de nieuwe werkwijze is dat de wijkteams samen met de klant bepalen wat er nodig is en de afspraken vastleggen in een zorgplan. Menzis volgt deze afspraken en richt zich op de uitkomst van de zorg, op de kwaliteit en het resultaat van de zorgverlening. De teams hoeven geen minutenregistratie bij te houden. Dat scheelt veel tijd en administratieve rompslomp.’

 

Zorgen van verzorgenden 

Toen de verzorgenden van dit inititiatief hoorden, was er in de eerste instantie enige zorg: ‘Ze vroegen zich af of deze nieuwe werkwijze niet ten koste zou gaan van hun baan. Maar dat is niet zo: de vraag naar zorg neemt steeds verder toe, de krapte aan zorgpersoneel stijgt, waardoor innovaties als de onze juist bijdragen aan goede zorg en werkplezier in de zorg’, aldus Inge Lups, marketingcommunicatieadviseur van Icare.

 

Bron: Icare

 

Volg het laatste nieuws over de zorg hier op twitter

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.