Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Tien Android-apps voor verpleegkundigen

Na tien apps voor verpleegkundigen met een iPhone, heeft Nursing nu ook tien handige apps uitgezocht voor gebruikers van Android.
Tien Android-apps voor verpleegkundigen

Nog meer favoriete apps van verpleegkundigen>>>

De apps zijn een greep uit het aanbod van Google Play, de winkel waar je software kunt downloaden voor apparaten met het besturingssysteem Android.

– Meldcode
Stappenplan voor professionals bij vermoedens van huiselijkgeweld en kindermishandeling. Doorloopt de 5 stappen van de meldcode.Eventueel kun je direct de juiste instanties benaderen. De app is ontwikkeld in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

– Zorg App voor de thuiszorg
Met deze app kun je in- en uitklokken bij een cliënt. Zo kun je snel registreren hoeveel zorg je per cliënt verleent. De app heeft geen patiënten gegevens nodig, je kunt ook alleen met nummers werken.

– Zakkaartjes Medisch
Zakkaartjesvoor elk medisch specialisme om te gebruiken als geheugensteun. Ontwikkeld voor coassistenten en artsen, maar volgens de makers ook handig voor verpleegkundigen.

– Medisch woordenboek
Uitleg van zo’n 12.000 medische termen, geschikt voor zowel professionals als patiënten. Werkt ook zonder internet.

– Klinische Anesthesiologie – medicatie
Lijst van veel gebruikte anesthesiologische middelen met informatie over doseringen, eigenschappen, werkingsmechanismen, indicaties, waarschuwingen en farmacologie van de verschillende medicamenten. Je kunt berekeningen maken en aantekeningen maken per middel.

– Gifwijzer
Eerste hulp bij vergiftiging, of een vermoeden hiervan. Aan de hand van 252 stofnamen en 72 planten zoek je op wat je moet doen.

– EHBO
Geheugensteuntje bij ongelukken van het Nederlandse Rode Kruis. Wat je wel en niet moet doen in noodsituaties van bijensteek tot brandwond. Je kunt ook direct 112 bellen via deze app.

– AED4.EU
Zoek de dichtstbijzijnde AED (AutomatischeExterne Defibrillator) op. De app maakt gebruik van een database met (vrijwel) alle AED’s in Nederland, verzameld door het UMC St Radboud. Je kunt ook zelf nieuwe AED’saanmelden via de app of www.aed4.eu.

– Hyperventilatie en angst
Informatie en oefeningen die patiënten/cliënten helpen omgaan met angst en hyperventilatie. De app is ontwikkeld in opdracht van de Nederlandse Hyperventilatie Stichting (NHS).

Liever zelf zoeken? Bekijk alle apps in Google Play op het gebied van:
– Medisch
– Gezondheid en fitness

Gebruik jij een handige app die niet in dit artikel vermeld staat? Laat een reactie achter in het reactieveld onderdaan dit bericht en leg uit waarom deze app zo handig is voor jou als verpleegkundige.

Lees ook:
> Heb jij een iPhone? Lees dan Tien iPhone apps voor verpleegkundigen>>> 
8 favoriete apps volgens verpleegkundigen zelf>>>

Door: redactie Nursing

7 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.