Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tien jaar cel voor verkrachten en doden cliënt

De man die een 88-jarige bewoonster van verzorgingshuis ABC in Meppel verkrachtte en vermoordde, heeft tien jaar cel gekregen.
Tien jaar cel voor verkrachten en doden cliënt

Dit meldt ANP. De rechter in Assen heeft de 22-jarige Eshan M. uit Meppel een 2 jaar langere straf opgelegd dan die de officier van justitie had geëist, namelijk 10 jaar cel. De man doodde op 16 juni 2009 in het verzorgingstehuis in Meppel een 88-jarige vrouw door haar te wurgen. De rechtbank vindt doodslag bewezen.


Mond dichtgeplakt

De hoogbejaarde vrouw werd in de vroege ochtend in haar woning in het verzorgingstehuis ABC in Meppel levenloos aangetroffen. De mond van het slachtoffer was met tape dichtgeplakt en de polsen bijeengebonden. Het onderlichaam van de vrouw was deels ontbloot. Op de tape vond de recherche een onvolledige vingerafdruk en op de tape en in de hals van de vrouw DNA-materiaal.


Weerloos en kwetsbaar

Volgens de rechtbank is het DNA-materiaal niet via omwegen op de tape en de hals van de vrouw terechtgekomen maar door direct contact. De rechtbank tilt er zwaar aan dat de man een weerloos en kwetsbaar iemand heeft gedood. Ook hield de rechtbank rekening met het feit dat de man eerder voor geweld is veroordeeld. Uit een persoonlijkheidsonderzoek is naar voren gekomen dat M. kampt met autistische stoornissen en vormen van schizofrenie. Daarom kan dit delict M. in verminderde mate worden aangerekend.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.