Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tien jaar en tbs voor moord op verpleegkundige

De rechtbank in Breda heeft gisteren John F. veroordeeld tot tien jaar cel en tbs voor de moord op zijn ex, de verpleegkundige Linda van der Giessen. De rechter oordeelde dat John F. haar welbewust om het leven heeft gebracht. Het vonnis is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.
John F.
Foto: ANP

Eerder verklaarde John F. dat hij zelfmoord had willen plegen en in een black-out zijn ex vermoordde, maar de rechter vond dit scenario niet aannemelijk en veroordeelde F. voor moord met voorbedachten rade. Zo bleek dat F. al enige tijd voor de moord een wapen met geluidsdemper aanschafte en dat hij in zijn agenda had genoteerd wanneer Linda terug zou zijn van vakantie. Hij wachtte haar 10 augustus vorig jaar op op de parkeerplaats van het ziekenhuis in Waalwijk waar Linda werkte als verpleegkundige en schoot haar dood.

De familie van Linda van der Giessen reageerde opgelucht na het vonnis. Linda’s broer en zus gaven aan dat zij nu eindelijk met de rouwverwerking konden beginnen.

Dwangverpleging opgelegd

De rechter legde F. dwangverpleging op omdat het Pieter Baan Centrum een narcistische persoonlijkheidsstoornis bij hem vaststelde . Als F. niet behandeld wordt, is het risico te groot dat het weer mis gaat, oordeelde de rechter.

F. en zijn advocaat waren niet aanwezig in de rechtbank. De advocaat reageerde wel op het vonnis en stelt dat het geen recht doet aan de omstandigheden waarin F. zich bevond. Waarschijnlijk gaat F. in hoger beroep tegen de uitspraak.

Linda van der Giessen stapte op 10 augustus 2015 in haar auto toen ze werd beschoten. Ze was net klaar met haar dienst in het ziekenhuis. Hulpverleners probeerden haar nog te reanimeren. Lees meer >>

Politie beging fouten

De zaak kwam begin dit jaar in opspraak toen de politie toegaf dat ze fouten had gemaakt nadat Linda aangifte had gedaan van bedreiging en stalking door haar ex. Ook had ze de politie verteld dat hij bezig was een wapen aan te schaffen. De politie heeft niets met deze informatie gedaan en erkent dat er fouten zijn gemaakt. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.