Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tien miljoen extra voor wijkverpleegkundigen

Er komt 10 miljoen euro beschikbaar voor projecten rond wijkverpleegkundigen. Het geld wordt rechtstreeks aan gemeenten beschikbaar gesteld zodat wijkverpleegkundigen gebiedsgericht worden ingezet.

Dat maakten demissionair Minister Spies van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten van Volksgezondheid bekend. Het ZonMw programma ‘Zichtbare schakel: wijkverpleegkundige voor een gezonde buurt’ wordt hiermee in een nieuwe vorm voortgezet. Dat programma wordt nu nog begeleid en gefinancierd via een rijksbijdrage aan ZonMw, een zelfstandig bestuursorgaan voor zorgonderzoek en zorginnovatie. De financiering via deze organisatie loopt eind dit jaar af.

 

Wijkverpleegkundige bespaart kosten

Deze week bleek uit een tussenrapportage van het programma ‘Zichtbare Schakel’ dat de wijkverpleegkundige per jaar bijna 18 duizend euro aan zorgkosten bespaard. Hiervan wordt 84 procent bereikt door het voorkomen van zorg door instellingen in de ‘tweede lijn’. Daarnaast is sprake van gezondheidswinst voor cliënten ter waarde van bijna 38 duizend euro. Ook blijkt dat blijkt dat de wijkverpleegkundige een grote betekenis heeft in het tijdig signaleren van dreigende gezondheidsproblemen of overbelasting van mantelzorgers.

 

Bekijk de tussenrapportage ‘De Zichtbare Schakel-wijkverpleegkundige, een hele zorg minder’.

 

Bron: Rijksoverheid.nl , Adviesbureau BMC

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.