Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tientallen positieve meldingen over Polen in de zorg

Tientallen verzorgenden hebben hun positieve ervaringen met Poolse collega-verzorgenden gemeld bij Tijdschrift voor Verzorgenden (TvV).

Naar aanleiding van het meldpunt van Geert Wilders waar burgers hun slechte ervaringen met Midden en Oosteuropeanen kunnen melden, vroeg TvV verzorgenden om hun pósitieve ervaringen met Poolse verzorgenden.

 

‘Harde werkers’

De respons was overweldigend. De meest opvallende verschijnen in het aprilnummer van Tijdschrift voor Verzorgenden, én zijn op deze website te lezen. Verzorgenden noemen hun Poolse collega’s ‘harde werkers’, ‘een doorzetter’ en ‘TOP-collega’s’. Sommigen zelfs een ‘model-lid’ van het team of ‘de beste van de groep’. Verzorgende Elly van Hakken laat weten: ‘Het is juist heel leuk om van elkaar te leren. Zo kijk je weer fris naar je eigen vakgebied.’

 

De taal spreken

Sommigen maken ook een kanttekening. Zo zegt Lia Heringa dat het belangrijk is dat de collega wel de Nederlandse taal goed moet beheersen. Anderen zeggen dat hun Poolse collega’s soms voor bewoners moeilijk verstaanbaar zijn door hun accent, ‘maar dat komt ook door de slechthorendheid van cliënten’.

 

Bekijk hier een greep uit de reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.