Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tips om fit te blijven tijdens nachtdienst

Verzorgenden worden uit hun slaap gehouden door een congres. Dit zal de hele nacht plaatsvinden.

Tijdens het Nachtcongres, dat plaatsvindt in de nacht van 15 op 16 juni 2012 in Ede, leren en verzorgenden en verpleegkundigen die in de nachtdienst werken onder meer hoe zij fitter de nacht door kunnen komen. Het congres duurt van van 21.15 – 06.00 uur ’s ochtends.

Nachtdiensten schadelijk
De vraag naar zorg in de nachtelijke uren is de laatste jaren toegenomen. Elke nacht zijn er dan ook duizenden verzorgenden en verpleegkundigen aan het werk. Tegelijkertijd blijkt uit een aantal onderzoeken dat werken in de nacht schadelijk voor het menselijk lichaam is.

 

Nightingale Studie 

Tijdens het Nachtcongres wordt o.a. aandacht besteed aan de Nightingale Studie, het landelijke onderzoek naar de invloed van blootstellingen in de werk- en leefomgeving op de gezondheid van verzorgenden verpleegkundigen en de kans op borstkanker (en andere ziektes en gezondheidsproblemen). Daarnaast komt aan de orde hoe vermoeidheid aanzienlijk kan worden teruggedrongen met behulp van lichttherapie en goede voeding, de invloed van slaap op het lichaamsgewicht en het op peil houden van de concentratie.

 

Klik hier voor meer info en/of deelname

 

Bron: Congressen met zorg

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.