Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toch geen langstudeerboete voor zieke studenten

Studenten die om medische redenen meer dan een jaar studievertraging opliepen, hadden in tegenstelling tot wat het kabinet ze beloofde, een langstudeerboete opgelegd gekregen. Dat is nu weerlegd.

Staatssecretaris Halbe Zijlstra (Hoger Onderwijs) heeft dinsdag tijdens een bestuurlijk overleg met studentenorganisaties toegezegd dat deze studenten geen langstudeerboete hoeven te betalen.

 

Ziek
Bij de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) waren diverse klachten binnengekomen van studenten die ziek zijn of ziek waren geweest en nu toch ineens een rekening voor de langstudeerboete van ruim 3000 euro kregen.

 

Forse rekening
‘Het zijn hele schrijnende gevallen’, aldus LSVb-voorzitter Kai Heijneman. ‘Ze konden om medische redenen hun studie niet afmaken, het was ze toegezegd dat ze weer aan een nieuwe studie konden beginnen zonder dat de voorgaande jaren zouden meetellen. En ineens ligt er een forse rekening op de mat.’

 

Verkeerde voorlichting
Het probleem zit volgens Heijneman bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), de instelling die onder meer verantwoordelijk is voor de studiefinanciering. ‘Zij hebben verkeerde voorlichting gegeven.’ De LSVb-voorzitter is blij met de toezegging van Zijlstra. ‘Deze groep studenten dreigde tussen wal en schip te raken. Ik ben heel blij dat er eindelijk duidelijkheid en rust is voor ze.’

Bronnen: Volkskrant, Nu.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.