Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toepassing voor verpleegafdeling wint publieksprijs

Een verpleegkundige toepassing van de afdeling chirurgie/orthopedie in het Westfriesgasthuis in Hoorn heeft gisteren tijdens de Zorg & ICT-beurs een publieksprijs gewonnen.

CS Maps of maps, zoals de verpleegkundigen op de afdeling het zelf noemen, is ontwikkeld door ChipSoft en volgens de officiële bewoordingen een ‘dynamische, visuele weergave’ van de verpleegafdeling. Een soort plattegrond van alle bedden en kamers, die in de teampost te zien is op een groot televisiescherm, en op alle computers en mobiele werkplekken op de afdeling.

 

Kleuren

Met CS Maps zie je aan de kleuren en icoontjes wat er nog met een patiënt moet ‘gebeuren’. Blauwgekleurde bedden zijn bijvoorbeeld bezet, rode bedden moeten nog worden verschoond, in ‘gele bedden’ liggen zorgzware patiënten. 

 

Prijswinnaars  

Behalve CS Maps is ook de interactieve lichtmuur Nebula van NYOYN een prijswinnaar. De Nebula is een interactieve lichtmuur voor medische- en revalidatieomgevingen. Iemand die de muur gebruikt kan als het ware met zijn handen op de muur tekenen, rekenen en spellen spelen.

 

Welbevinden

De Stratus Air Dynamic won de prijs in de categorie ‘Welbevinden voor de patiënt’. De Stratus Air Dynamic is een lichtgewicht pomp met geïntegreerde accu en biedt de gebruiker de vrijheid om op pad te gaan, te werken en deel te nemen aan dagelijkse sociale activiteiten zonder de last van doorligwonden. 

 

Arbeidsbesparing

In de categorie ‘Arbeidsbesparende technologie’ won de Flexdrempel. Dit is een multifunctionele toegangshulp waarbij door een schuif / klap beweging de drempel van een (buiten)deur kan worden overbrugd.

 

Auteur: Redactie TvZ

Bron: Nursing / Zorgtotaal

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.