Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Toets 4 Nursing Challenge: geriatrie

Maak hier de vierde en laatste toets van de Nursing Challenge 2013 over geriatrie. Heb je alle toetsen met een goed resultaat afgerond én ben je abonnee van Nursing, dan maak je na eind december kans op prachtige prijzen.
Toets 4 Nursing Challenge: geriatrie

Een geriatrische patiënt kenmerkt zich (vanzelfsprekend) door een hoge biologische leeftijd en de complexiteit van vaak veel lichamelijke en/of psychische aandoeningen tegelijk. In deze vierde toets van de Nursing Challenge krijg je vragen over verschillende aandachtsgebieden van de oudere patiënt, denk aan huidproblemen, medicatie, maar ook vragen over de psyche en bijbehorend gedrag.

Laatste toets telt!
De toets is vanaf 6 november beschikbaar. De laatste toets telt! Dus ben je voor de eerste geslaagd, bedenk je dan goed of je het er nog eens op wilt gokken voor een beter resultaat. Ga naar de toets.

Twee kansen

Je hebt maar twee kansen om de toets te maken! Houd hier rekening mee en pak er voor de zekerheid passende literatuur bij! De toetsvragen komen uit verschillende Nursing-artikelen (onder meer het artikel over huidproblemen bij ouderen in Nursing november 2013 dat 7 november verschijnt), en literatuur van Reed Business Education. Zo kun je feitjes die je niet weet opzoeken. Een uitgebreidere literatuurlijst volgt. Nog geen abonnee? Neem dan een abonnement en vraag het nummer alsnog aan.

E-Nursing

De kennistoetsen van de Nursing Challenge worden zorgvuldig samengesteld door E-Nursing. E-nursing is geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden, wat betekent dat wanneer je een cursus hebt gevolgd bij E-nursing, de accreditatiepunten bijgeschreven zullen worden in het Kwaliteitsregister van de V&VN. Voor iedere toets van de Nursing Challenge ontvang je 2 accreditatiepunten.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Ik heb met plezier de vorige toetsen gemaakt, maar deze is zonder aanvullende theorie niet te doen voor mensen zonder ervaring in de geriatrie. Alle boeken en cursussen die in de boekenlijst staan zijn niet (gratis) te vinden. Met mijn ziekenhuiservaring hoef ik geen boeken over dementie in kleinschalige wooncomplexen, maar zonder kun je de antwoorden vrijwel niet vinden. Google bracht meestal geen hulp of het ene antwoord werd op een andere site weer tegengesproken. Ik ben ruim drie uur bezig geweest met deze toets en had 1 fout te veel. De tweede keer 2 fouten te veel. Wat baal ik hier ontzettend van, had graag wat meer tips gehad over goede theorie (zonder €30,- voor een boek of €75,- voor een e-learning). Vooral de vragen over soorten zorg, die je op allerlei manieren kunt interpreteren (en op sommige sites zelf als synoniemen worden genoemd) hadden wat mij anders geformuleerd mogen worden. Die paar vragen over huidvlekjes van nursing november had ik dan wel goed, maar dat was natuurlijk lang niet voldoende. Als een tijdschrift een toets uitbrengt, gebruik dan je tijdschrift ook als naslagwerk, je betaalt er immers genoeg voor… en als het er wel in staat, meld dan in welke jaargangen je de antwoorden kunt vinden.. Ik had bij de vorige challenges steeds maar 1 of 2 vragen fout, en nu is mijn kans op een prijs verkeken, en dat vind ik echt heel jammer.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.