Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toolkit voor transitiezorg

Alle kennis en ervaringen van vijf jaar lang Actieprogramma Op Eigen Benen Vooruit zijn nu gebundeld in een digitale Transitie Toolkit.

De toolkit bevat meer dan 30 bestaande en nieuw ontwikkelde interventies die zorgverleners kunnen toepassen, gericht op jongeren, de professionals en de zorgorganisatie. Aan de hand van een Tienstappenplan kunnen teams van zorgverleners gericht aan de slag om transitiezorg te verbeteren.

 

Diabetes

Naast een algemene versie is er ook een Transitie Toolkit Diabetes gemaakt. Kinderdiabetesverpleegkundige Marlies Goverde van het VUmcteam dat deelnam aan het actieprogramma is enthousiast over de praktische toepasbaarheid van de Transitie Toolkit. ‘Door een simpele muisklik zijn samenvattingen, interventiebeschrijvingen en ervaringsverhalen direct toegankelijk. Zo kunnen teams direct aan de slag en wordt het eenvoudiger om kennis en ervaring met anderen te delen.’

 

De toolkit is te vinden op www.opeigenbenen.nu.

 

Bron: Hogeschool Rotterdam

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.