Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties11

Top 10 hoogste bonussen

Dat er in de gezondheidszorg torenhoge bonussen worden opgestreken moge duidelijk zijn. Maar wie steekt het meeste geld in z'n zak? Bekijk de top 10 van hoogste bonussen.

NRC Handelsblad kwam deze week met een top 25 van bonussen in de publieke en semipublieke sector, waaronder scholen, ziekenhuizen, zorginstellingen en woningcorporaties. Nursing zette de tien grootste bofferds binnen de gezondheidszorg voor je op een rij.

Top 10 hoogste bonussen in het ziekenhuis
1. Peter van der Meer, voorzitter MC. Haaglanden, €62.652
2. Willem Geerlings, bestuur MC Haaglanden, €61.329
3. Eelco Damen, voorzitter Cordaan (thuiszorg), €50.000
4. Haijo Pietersma, ex-voorzitter A. Schweitzer Ziekenhuis, €44.097
5. Leen Pijpers, ex-bestuurder A. Schweitzer Ziekenhuis, €41.576
6. Douwe Hemrika, voorzitter OVLG Ziekenhuis, €38.715
7. Huib Pols, bestuur Erasmus Medisch Centrum, €33.000
8. Hans Büller, voorzitter Erasmus Medisch Centrum, €32.000
9. Yvonne Wilders, bestuur Spaarneziekenhuis, €29.597
10. Charlotte Insinger, bestuur Erasmus Medisch Centrum, €26.250

NRC Handelsblad

11 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Deze bedragen vallen wel mee als je in het zelfde perspectief ziet dat de gemiddelde eredivisievoetballer 400.000 Euro of meer per jaar verdient, Vrachtwagenchauffeurs meer verdienen dan de gemiddelde verpleegkundige, mensen bij banken meer verdienen dan de Hoogleraar in een academisch ziekenhuis, Vertegenwoordigers zonder opleiding met meer dan 5000 Euro per maand thuiskomen. Als dat ook niet verandert, heb ik er niet heel veel moeite mee dat deze bestuurders ook wat krijgen.

 3. BELACHELIJK!!!
  Bestuurders, voorzitters etc werken overdag en geen onregelmatige diensten zoals wij. De avonden, weekenden en nachten zijn ze lekker thuis.
  De belasting mag lekker opgehoogt worden en de bonussen met zeker 50.000 euro lager!!!!!

 4. Heel jammer en met plaatsvervangende schaamte, omdat ik dus in een van bovengenoemde ziekenhuizen werkzaam ben, waar zulke belachelijk hoge bonussen worden uitgedeeld. Op de verpleegafdelingen kunnen we het woord bezuinigen inmiddels wel uitspugen en voor extra handen aan het bed is geen geld. De dag van de verpleging gaat ongemerkt voorbij en daar wordt geen aandacht aan besteed, zelfs geen kleine tractatie.
  Maar dan bonussen uitdelen van dit formaat….is dat wat we verstaan onder zorgen met hoofd, hart en ziel??????

 5. Ook hier blijkt weer dat zorg voor MENSEN minder betaalt dan zorg voor GELD. Niet alleen zijn de salarissen in de zorg minder dan in het bedrijfs- en bankleven, maar ook de bonussen. Ik vind dat geen goede zaak en ook niet dat er bonussen bestaan op afspraak. Een bonus moet je verdienen door iets extra’s te doen of te zijn naast je gewone baan en bijbehorende salaris. Met dit criterium kan er een heleboel bonussen gespaard worden, zoewel in de zorg als in andere sectoren.

 6. Het is natuurlijk schandalig, maar men kan alleen een bonus krijgen wanneer deze wordt aangeboden. Het is dus zeker de moeite waard de bestuursleden van bovengenoemde instellingen eens goed onder de loep te nemen. Worden deze bonussen niet verstrekt om eigen incompetentie te verbergen en betalen wij ook al niet veel te veel geld voor eventuele incompetente dagelijkse bestuursleden?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.