Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Top 100 populairste verpleegkundigen op Twitter

Verpleegkundige en onderneemster Sylvie Zuidam verraste vrijdag twitterend verpleegkundig Nederland met een top 100 van de 'populairste' verpleegkundigen op Twitter.
Top 100 populairste verpleegkundigen op Twitter

Naast een eigen bedrijf (inbakeren.nl) en een babyblog over slapen en voeden is Sylvie sinds afgelopen zomer ook actief op Twitter. Haar idee om van de meest invloedrijke verpleegkundige tweeps een top 100 samen te stellen, deelde ze met zorg-ict’er Jaco van Duivenboden (www.ictzorgen.nl). Hij stelde eerder al een top 100 samen van twitterende huisartsen, ziekenhuizen en hun medewerkers, zorg-ICTers, zorg 2.0 twitteraars en fysiotherapeuten.

Top 100 verpleegkundigen
Sinds vrijdag staat nu ook een top 100 van twitterende verpleegkundigen online. Sylvie: ‘De top 100 is een snelle en gemakkelijke manier om in één klap veel verpleegkundigen te vinden die actief gebruik maken van Twitter en ook daadwerkelijk over hun vak twitteren. Je hebt veel verpleegkundigen op twitter, maar de meesten zeggen niets over hun werk. Dat is minder interessant, de essentie voor mij is in ieder geval collega’s door het hele land te vinden om samen kennis te delen over het vak.’

Invloedrijke verpleegkundigen
Jaco van Duivenboden legt op zijn weblog uit hoe de top 100 wordt samengesteld. ‘Je positie op de lijst wordt bepaald door de hoogte van de zogenaamde ‘Klout score’. Deze score wordt berekend door na te gaan hoe actief en hoe ‘invloedrijk’ iemand is op diverse sociale netwerken, waaronder Twitter, maar ook Facebook, Foursquare en diverse andere platforms. De score zegt dus wel degelijk iets. Vervelende is alleen dat de score niet alleen maar Twitter-invloed of bereik weergeeft. Iemand kan dus héél actief zijn op Facebook, waardoor de Klout score hoger uitvalt. Voorlopig houd ik de Klout score nog aan, maar ik onderzoek wel alternatieve manieren om de positie te bepalen. Denk aan aantal volgers, vrienden, tweets, tweets per dag, aantal retweets en hoe lang het geleden is dat iemand een tweet de wereld in stuurde.’

Dagelijks een nieuwe lijst
Op dit moment worden de lijsten nog handmatig bijgewerkt. Van Duivenboden: ‘Praktisch betekent dat enkele keren per week. Dat is ook voldoende, omdat de onderliggende lijsten niet enorm vaak wijzigen en omdat de Klout score door een week heen ook niet enorm veel wijzigt.’ Hij onderzoekt nog of er een manier is om het volautomatisch, dagelijks te laten doen.

Mis je iemand op de lijst, of wil je er zelf ook op, meld het dan bij @SylvieZuidam.

Door: redactie Nursing

Meer Nursing


Nursing
Nursing is de meest gelezen vaktitel voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 in Nederland en Vlaanderen.
Word direct abonnee van Nursing.

Nursing op Facebook
Tegenwoordig kun je ook via Facebook op de hoogte van de laatste nieuwtjes, blogs en expertbijdragen. Ga naar
www.facebook.com/VakbladNursing

Vacature-alert
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures, abonneer je dan op de vacature-alert van NursingBanen.
Ga naar NursingBanen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.