Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Top 50 inkomens zorgmanagers openbaar

De topinkomens in de ouderenzorg stijgen met ruim 19 procent.
Top 50 inkomens zorgmanagers openbaar
Foto: Abvakabo FNV

Dit meldt Abvakabo FNV. De vakbond heeft de Actiz 50 gepubliceerd. Dit is een ranglijst van veelverdieners in de ouderenzorg, met een knipoog naar de Quote 500. Abvakabo FNV zette voor het vierde jaar op rij de topinkomens in de ouderenzorg op een rijtje en constateerde dat de 50 grootverdieners in 2013 ruim 19 procent meer verdienden dan de 50 grootverdieners in 2012. Dit ondanks de Wet Normering Topinkomens die sinds 2013 van kracht is geworden.

Eerste plaats

De heer Marsman, van de Kwadrantgroep in Drachten, ontving in 2013 ruim een half miljoen euro en staat hiermee op nummer 1 in de ranglijst. Marsman kreeg een recordbedrag aan ontslagvergoeding van ruim 3,5 ton. Ook de eigen vermogens van ouderenzorginstellingen stegen afgelopen jaar weer, naar 3,8 miljard euro in totaal in de gehele ouderenzorgsector.

Meer dan Rutte

Ook dit jaar zijn er ruim dertig bestuurders in de ouderenzorg die meer inkomsten hadden dan onze minister president. Abvakabo FNV vindt dit ongepast. ‘In de publieke sector horen zulke salarissen niet thuis. En in tijden van misschien wel de meest omvangrijke bezuinigingsoperatie in de zorg ooit, is het helemaal onaanvaardbaar dat een zorgbestuurder meer ontvangt dan de minister president. Tienduizenden banen in de ouderenzorg staan op de tocht. Ouderen worden soms gedwongen om te verhuizen. Het geld voor zorg, moet naar zorg en is hard nodig op de werkvloer’, aldus de vakbond op haar website.

Bekijk hier de lijst van de Actiz 50

1 REACTIE

  1. En het personeel op de werkvloer laten werken voor € 15 / 16 bruto per uur. Dat dit kan is onbegrijpelijk. Bestuurders zijn echt niet met mensen begaan, leven verheven boven hun macht, Een normaal iemand grijpt dat geld toch niet uit de gemeenschapskas.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.