Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Topsalarissen zorg aangepakt

Mensen met een topfunctie bij zorginstellingen mogen vanaf nu niet meer verdienen dan 130 procent van een ministerssalaris.
geld

De Wet Normering Topinkomens is dinsdag van kracht geworden. Het maximum jaarsalaris komt nu inclusief onkosten en pensioenbijdragen te liggen op 228.599 euro. De wet regelt ook een maximale ontslagvergoeding van 75.000 euro en een verbod op bonussen, winstdeling en andere vormen van variabele beloning. Voor zittende bestuurders is er overgangsregeling. Ze houden vier jaar lang het salaris dat ze hadden in het najaar van 2011, toen de wet in de Tweede Kamer werd behandeld. Daarna gaat het stapsgewijs omlaag.

Plasterk

Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken noemt het van groot belang dat er nu een wet is die de topinkomens in de publieke sector aan banden legt. Volgens het regeerakkoord gaan de maximuminkomens in de (semi)publieke sector nog verder omlaag: naar 100 procent van het ministerssalaris. Dat moet nog wettelijk geregeld worden.

 

Bron: ANP

 

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.