Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tuchtrechter ontziet praktijkverpleegkundige

Een praktijkverpleegkundige heeft van het Regionaal Tuchtcollege Eindhoven te horen gekregen dat zij tekort is geschoten in een overdracht. Ze krijgt echter geen maatregel opgelegd.
Tuchtrechter ontziet praktijkverpleegkundige

De verpleegkundige werkt bij de Stichting Medische Opvang Asielzoekers (MOA) en had een patiënt met een grote kans op recidief thrombocytopenie. Bij koorts zou amoxicilline gegeven moeten worden, zo stond in het dossier.

Verzuimd
De patiënt is uiteindelijk overleden na een recidief, omdat door een samenloop van omstandigheden niet goed is gehandeld. De praktijkverpleegkundige zou in haar overdracht naar de arts niet hebben gewezen op de amoxicilline. De artsen hebben verzuimd zelf het dossier in te kijken.

Grote hiaten

Het Tuchtcollege acht de situatie rondom het voorval zo chaotisch, dat ze de verpleegkundige geen maatregel oplegt. Er waren grote hiaten en gebreken op zowel communicatief als organisatorisch vlak, vindt het college. Haar overdracht was niet compleet, maar zij heeft volgens het college verder alles gedaan wat zij kon.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.