Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

TvZ Publicatieprijs wordt weer uitgereikt

De TvZ Publicatieprijs wordt weer uitgereikt. De prijs gaat naar de beste publicatie in TvZ, vakblad voor verpleegkundigen en verpleegkundig experts.
trophy-1311027-639x1000.jpg
De prijs gaat naar een verpleegkundige die het beste artikel voor TvZ schreef. - Foto: Free Images

De prijs is in het leven geroepen door de Stichting Publicaties voor Verpleegkundigen en Verzorgenden (SPVV) en werd twintig jaar geleden voor het laatst uitgereikt. Vanwege het 125-jarige bestaan van TvZ is de prijs nieuw leven ingeblazen, en zal hij 10 mei uitgereikt worden. Hij gaat naar de beste publicatie die verschenen is in het vakblad TvZ, die innovatief is en implementeerbaar is in de beroepspraktijk van verpleegkundigen. De auteur van het artikel moet verpleegkundige, verpleegkundig specialist, verplegingswetenschapper of verpleegkundige in opleiding zijn.

De jury
Aan de tweejaarlijkse prijs is een juryrapport en een geldbedrag van € 1.000 verbonden. De jury bestaat uit hoogleraar Complexe Zorg Wilma Scholte op Reimer, hoogleraar GGZ-Verpleegkunde Berno van Meijel, rayonmanager VVT bij Icare Gia Wallinga, Minke Nieuwboer (PhD student aan de Radboud Universiteit Nijmegen), en Marjanneke Ouwerkerk, directeur van de Stichting Presentie. 

TvZ (Tijdschrift voor Ziekenverpleging) is het vakblad voor verpleegkundigen en verpleegkundig experts. ‘Het is al 125 jaar een schakel tussen verpleegkundigen, waar ze hun ervaringen met elkaar kunnen delen.’. Lees meer 

3 REACTIES

  1. Begrijpen doe ik het wel maar de oorsprong heeft -wat ik oprecht jammer vind- niet de toekomst…:
    “De prijs is in het leven geroepen door de Stichting Publicaties voor Verpleegkundigen en Verzorgenden (SPVV) en werd twintig jaar geleden voor het laatst uitgereikt.”

  2. Lees alle reacties
  3. Hoi Geri, TvZ is een vakblad voor verpleegkundigen, niet voor verzorgenden. Vandaar dat de TvZ Publicatieprijs naar een verpleegkundige gaat. Tijdschrift voor Verzorgenden (die wél voor verzorgenden is), heeft niet zo'n dergelijke prijs.
    Hartelijke groet,
    Redactie TvZ

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.