Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Twee thuiszorgbedrijven moeten verpleging stoppen

Verpleegkundigen van de thuiszorginstellingen Hanimeli in Enschede en Cura Domestica in Boxmeer moeten hun taken onmiddellijk staken.
Twee thuiszorgbedrijven moeten verpleging stoppen

Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gisteren bekendgemaakt. De thuiszorgbedrijven waar de verpleegkundigen werken, mogen geen nieuwe cliënten meer aannemen en moeten de zorg voor hun bestaande cliënten binnen twee weken overdragen aan een andere thuiszorgorganisatie.

Verpleegkundige richtlijnen
Vorig jaar werd bekend dat bij de instellingen hoge tot zeer hoge risico’s waren op het gebied van medicatieveiligheid, deskundigheid van verpleegkundigen en verzorgenden, zorgdossiers en het naleven van verpleegkundige richtlijnen. Daarnaast bleek het management niet daadkrachtig genoeg om verbeteringen door te voeren . In de afgelopen maanden slaagden zij er niet in hun dienstverlening voldoende te verbeteren.

IGZ
Door: redactie Nursing

Abonneren
Behoefte aan meer verdieping? Word nu abonnee van Nursing.

2 REACTIES

  1. ik heb ook in de zorg gewerkt maar als je dan om je heen kijkt is vaak schandalig verzorgende de clienten verkeerde medicijnen geven wat soms een verkeerde uitwerking geeft en de higiene is vaak ver te zoeken dus ik vind het goed dat daar eens naar gekeken word

  2. Lees alle reacties
  3. Een aantal jaren geleden verloor onze organisatie flink wat cliënten, ze gingen naar Hanimeli. De manier waarop dat ging, laat ik maar in het midden. Natuurlijk, thuiszorg in je eigen taal, wel zo handig.Maar als verpleegkundige hield ik mijn hart vast. Zou Hanimeli ongeveer dezelfde kwaliteit kunnen leveren. Jammer, dat ze dat niet inzichtelijk hebben kunnen maken. Aan de andere kant, mijn organisatie moet aan allerlei eisen voldoen. Ik werk er hard voor en met plezier. Laten we als verpleegkundigen en verzorgenden de kwaliteit hoog houden. Cliënt tevreden, medewerker tevreden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.