Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tweederde haalt geen griepprik

Meer dan de helft van de zorgmedewerkers haalt geen griepprik, omdat ze hem naar eigen zeggen niet nodig hebben, of omdat ze er juist ziek van worden.
grip

Dit blijkt uit een poll die Tijdschrift voor Verzorgenden op haar website http://www.tvvonline.nl/ hield. De vraag luidde: ga jij de griepprik halen? ‘Nee, ik ben nooit ziek, dus ik heb hem niet nodig’, antwoordde 40% van de stemmers. ‘Nee, want ik heb het idee dat ik er juist griep van krijg’, zegt 23% van de zorgmedewerkers. Een procent weigert ‘want ik krijg ‘m niet vergoed van mijn baas’.

 

Ja-stemmers

Verzorgenden en verpleegkundigen die wél de griepprik halen, doen dit ‘omdat ik dat verplicht ben aan mijn kwetsbare cliënten’ (19%). Anderen ‘want zo voorkom ik dat ik ziek word, en mijn collega’s een hogere werkdruk hebben’ (10%). Zeven procent antwoordt: ‘Baat het niet dan schaad het niet.’ In totaal stemden 983 personen.

 

Bron: Tijdschrift voor Verzorgenden

 

Stem mee op de nieuwe poll: wat vind je het minst fris om te verzorgen?

 

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.