Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Twitter-debat verpleegkundigen en politici succesvol

D66 wil een beter onderscheid tussen het beroepsprofiel van verzorgenden en verpleegkundigen, GroenLinks zet in op scholing als continue onderdeel van het vak en de PvdA pleit voor meer eigen verantwoordelijkheid van de verpleegkundige. Dit lieten verschillende woordvoerders van de politieke partijen weten tijdens het debat van afgelopen vrijdag tussen verpleegkundigen en politici.
Twitter-debat verpleegkundigen en politici succesvol

In het debat liet GroenLinks weten ‘meer functiedifferentiatie, meer verantwoordelijkheid, meer vrijheid voor de zorgwerknemer te willen. CDA-woordvoerder Herma Boom benadrukte het belang van menselijke zorg: ‘Doen wat de zorgvrager nodig heeft.’ Daartoe willen de christendemocraten ‘samen met verpleegkundigen optrekken en bezien wat nodig is voor plezier in het vak en menselijke zorg.’

Expertise zorgprofessionals cruciaal
D66 wil een ‘beter onderscheid tussen het beroepsprofiel van verzorgenden en verpleegkundigen’, meldt Pia Dijkstra, ‘omdat de opleiding op die manier motiveert’ en de ‘ontplooiingsmogelijkheden groter zijn.’ Volgens Corinne Ellemeet zet GroenLinks ‘in op scholing als continue onderdeel van je loopbaan – dat houdt het interessant en is beter voor patiënt.’ Voor de VVD ‘maken de mensen die in de zorg werken ’t verschil’, meldt Karin Straus. ‘Hun expertise is cruciaal bij het verbeteren van de kwaliteit.’ Ook de PvdA pleit bij monde van Attje Kuiken voor ‘meer ruimte en verantwoordelijkheid’ voor verpleegkundigen, ten koste van indicatieorganen. Want: zo ‘maken we zorg goedkoper.’

BIG-herregistratie
Ook het al dan niet gehandhaafd blijven van het CIZ roept discussie op, net als de BIG-herregistratie. Een verslag van het hele debat vind je op VpkChat.wordpress.com. Het Twitterdebat was een initiatief van VpkChat. Een community waar verpleegkundigen en verzorgenden wekelijks chatten over wat hen in het werk zoal bezighoudt.

Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.