Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Uiterlijke verzorging belangrijk voor kankerpatiënten

Tijdens de 27ste Oncologiedagen donderdag en vrijdag in de Jaarbeurs in Utrecht presenteert de stichting Goed Verzorgd, Beter Gevoel het boek 'Uiterlijke verzorging bij kanker'. Steeds meer ziekenhuizen bieden kankerpatiënten een workshop uiterlijke verzorging aan, omdat de ziekte vaak ingrijpende gevolgen voor het uiterlijk heeft.

Het boek geeft een groot aantal verzorgingstips aan mensen met kanker. Tijdens de presentatie op de Oncologiedagen komen ook patiënten, een haarwerker, schoonheidsspecialiste en oncologieverpleegkundige aan het woord. Epie Boven, hoogleraar medische oncologie aan het VU medisch centrum in Amsterdam, pleit er in het boek voor dat zorgverzekeraars de kosten vergoeden die de stichting voor de workshops en de individuele consulten maakt. ‘Patiënten krijgen meer zelfvertrouwen en we zien dat ze ervan opknappen’, zegt Boven.

Goed verzorgd, Beter gevoel
De stichting Goed Verzorgd, Beter Gevoel ontstond in 2001. In 2005 begon zij volgens woordvoerster Petra Odenthal met de workshops, nadat in contacten met soortgelijke organisaties in het buitenland was gebleken dat Nederland het enige land was waar geen groepen lotgenoten bij elkaar kwamen. De stichting streeft ernaar dat in 2011 alle ziekenhuizen met een oncologische afdeling patiënten steunen die hulp voor de verzorging van hun uiterlijk zoeken. De deskundigen die de workshops geven, zoals schoonheidsspecialisten en kappers, doen dat vrijwillig.

Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.