Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Uitslag poll: helft verpleegkundigen die werkten op covid-afdeling wil dat niet meer

Als vanwege een tweede golf van het coronavirus weer cohort-afdelingen worden opgezet, wil de helft van de verpleegkundigen die op zo'n afdeling heeft gewerkt daar niet meer werken. Dat blijkt uit een poll van Nursing waar ruim 1400 lezers op reageerden.
Foto Robin Utrecht / Hollandse Hoogte

Van de in totaal 1414 lezers die antwoord gaven op de vraag ‘Wil jij (weer) op een covid-afdeling werken?’ hebben er 900 al gewerkt op een covid-afdeling. 453 lezers zeggen dat ze dat niet opnieuw willen doen, 447 zou werken op een covid-afdeling juist zo weer doen.

514 verpleegkundigen die de poll invulden hebben tijdens de coronacrisis nog niet op een cohort-afdeling gewerkt. Van deze groep zegt zo’n 38% (196 in totaal) dat ze dat bij een eventuele tweede golf wel zouden willen. 318 lezers of 62% zegt ‘Dat is niks voor mij’.

Bij Nursing zijn we benieuwd hoe jij de coronapiek van afgelopen voorjaar hebt ervaren, hoe het nu met je gaat en hoe je aankijkt tegen een eventuele tweede golf. Laat het ons weten en vul de enquête in. Duurt 5-10 minuten en kan anoniem.

In totaal wil van alle lezers die de poll invulden minder dan de helft op een covid-afdeling werken, namelijk 643 lezers van de 1414 oftewel zo’n 46%.

De uitslag van deze poll maakte veel los, niet alleen bij verpleegkundigen maar ook bij een breder publiek.

Op de Facebook-pagina van Nursing benadrukken enkele lezers dat ze vermoeden geen keus te hebben als de vraag zou komen. Je wordt gewoon ingepland op een covid-afdeling als je werkgever dat nodig vindt, schrijven zij.

Deelname aan de poll werd gepromoot op Nursing.nl, in de Nursing-nieuwsbrief en op de sociale mediakanalen van Nursing. De poll geeft dus een beeld van de volgers van Nursing die op deze kanalen actief zijn en hun mening willen geven. Het is mogelijk dat vooral verpleegkundigen reageerden die niet op een covid-afdeling willen werken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.