Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UMC Utrecht biedt hulp bij agressiebeleid

MAARSSEN - De Divisie Hersenen van het UMC Utrecht komt met een toolkit  'Agressie' om landelijk hulp te bieden bij de aanpak van agressie in de zorg.  

De eerste toolkits zijn afgelopen vrijdag uitgereikt aan de bezoekers van het congres ‘Van agressie tot zorg’. De toolkit is een map vol richtlijnen, gedragsregels, verpleeg- en stappenplannen en instructiekaarten. ‘Hiermee kunnen verpleegkundigen en andere zorgverleners op alle afdelingen concreet aan de slag om hun agressiebeleid vorm te geven’, zegt Saskia Danen van het UMC Utrecht.

Handreiking
Volgens Danen, werkzaam bij de Divisie Hersenen, lopen nog veel afdelingen aan tegen het daadwerkelijk opzetten van een plan tegen agressie. ‘Velen willen er wel mee aan de slag, maar weten niet hoe’, zegt zij. De toolkit bevat handreikingen die trainers in het UMCU al een tijdje gebruiken en die ook op diverse afdelingen in het Utrechtse ziekenhuis hun intrede hebben gedaan.

Thema’s
De toolkit is opgebouwd aan de hand van diverse thema’s. Zo zijn er richtlijnen en plannen op het gebied van signalering en preventie, hantering en nazorg. De toolkit is binnenkort landelijk te koop.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.