Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UMCG start diabetescentrum

GRONINGEN - Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) start een 'one-stop-shop' voor diabetespatiënten. In dit diabetescentrum werken alle hulpverleners op één locatie samen en kunnen patiënten dus in een keer en op dezelfde plek gezien worden.

Het Universitair Diabetes Centrum (UDC) is de nieuwe werkplek voor een aantal hulpverleners uit diverse disciplines. Zo zitten een internist, een oogarts, een diabetesverpleegkundige, een podotherapeut en een diëtist er onder een dak. Zij bieden integrale diabeteszorg, van minder complex tot zeer specialistisch.

Zorgaanbod

Een onderdeel van het zorgaanbod is een zelfmanagementprogramma voor diabetice, die door verschillende problemen vastlopen in de reguliere behandeling. Dit programma wordt uitgevoerd in het Centrum voor Revalidatie UMCG, locatie Beatrixoord. In het diabetescentrum is permanent een informatiepost aanwezig van de Diabetesvereniging Nederland.

Eerste lijn

Naast het opstarten van het diabetescentrum gaat het UMCG ook samenwerken met een aantal huisartsenpraktijken in Groningen om de zorg voor diabetespatiënten te verbeteren. Dat zal gaan om de ontwikkeling van zorgmodellen voor de begeleiding van diabetici in de eerste lijn.

Meer over het diabetescentrum van het UMCG.

Bekijk ook de special over diabeteszorg op de Nursing site!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.