Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Update Nursing Calculator nu in App-store

De Nursing Calculator app voor de I-Phone en de I-Pad is geüpdate en heeft nu een aantal nieuwe functionaliteiten gekregen. Zo kun je de antwoorden van verschillende berekeningen naar een collega mailen, is er een rekenmachine ingebouwd en is de stopwatch voorzien van een extra button.
Update Nursing Calculator nu in App-store

Maar ook inhoudelijk is de app aangescherpt. Hoofdredacteur van Nursing, Alexia Hageman: ’We hebben een aantal verpleegkundigen gevraagd om de app te testen en daaruit zijn veel verbeterpunten gekomen. Bij sommige formules waren afrondingen noodzakelijk tot 3 cijfers achter de komma. Verder hebben we de invulvelden inhoudelijk op elkaar afgestemd, zo staan er geen grammen en milligrammen meer doorelkaar of centimeters en meters. Ook hebben we in de antwoorden daadwerkelijk uren en minuten opgenomen waar dat relevanter bleek, dan bijvoorbeeld te spreken over 10,3 uur.’

Populaire app

Om onderscheid te maken met de eerste versie is de kleurstelling ook aangepast van oranje naar rood. Volgens Hageman is de Nursing calculator app erg populair. De app wordt nu ruim 100 keer per maand gedownload. ‘Dankzij verpleegkundigen die ons op de hoogte brengen van hun ervaringen met de app, kunnen we deze blijven verbeteren. Er komt nog een kleine update aan, maar dan is de app voor de I-phone echt helemaal klaar. Hageman: ‘We hebben bewust een tijdje gewacht om de verbeteringen door te voeren, totdat we voldoende respons hadden en vervolgens hebben we alle opmerkingen zorgvuldig verzameld, geanalyseerd, laten bouwen en getest. Dat kost tijd.’ De volgende stap is om de Nursing Calculator app over te zetten op Android, want daar is volgens Alexia Hageman erg veel vraag naar.

De nursing calculator downloaden

De Nursing Calculator app is een rekentool, ontwikkeld voor de iPhone en iPad. En gebaseerd op het populaire Spiekboekje rekenen voor verpleegkundigen van Ron Groothuis, ook medesamensteller van de Nursing Calculator. Hiermee kun je eenvoudig berekeningen uitvoeren, bijvoorbeeld voor oplossingen en verdunningen, infuusstanden, bmi en de inhoud van zuurstofcilinders. En met het metrieke stelsel reken je snel allerlei eenheden om. Verder wordt iedere formule uitgelegd met een voorbeeld en is er ruimte voor het maken van notities. De Nursing Calculator app is voor €2,69 te downloaden in de iTunes store van Apple. Als je de Nursing Calculator al hebt gedownload, kun je de update gratis instaleren.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.