Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Vak van verpleegkundige ‘recessieproof’

Verpleegkundigen hebben een van de beste beroepen in deze tijden waarin de kredietcrisis regeert.
Vak van verpleegkundige 'recessieproof'

Dat stelt althans het nieuwsmagazine US News. Dat Amerikaanse tijdschrift ging op zoek naar carrière-opties met toekomst en hield daarbij rekening met vier criteria. Het moesten banen zijn die liefst zoveel mogelijk voldoening schenken, waar je zo weinig mogelijk opleiding voor nodig hebt, die het meeste aanzien bieden en het best betalen.

Nurse practitioners en PA’s
Vanwege de vergrijzing liggen heel wat jobs in de medische hoek. Verpleegkundige is een van die beroepen die ‘recessieproof’ is. Dat geldt ook voor het vak van nurse practitioners, physician assistents, fysiotherapeuten en technici die kunnen omgaan met de medische apparatuur die steeds ingewikkelder wordt. In de lijst komen overigens ook kapsters, ambtenaren, schoolpsychologen en dierenartsen voor.

Het Nieuwsblad / US News
Door: redactie Nursing

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Dit geldt niet voor de thuiszorg in Nederland! Er komen bijna geen verpleegkundige indicaties binnen – en dus moeten we het toch echt met veel meer verpleegkundigen gaan doen. Als natuurlijk verloop niet voldoende helpt…. ik weet dat er al organisaties zijn waar verpleegkundigen ontslagen worden!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.