Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vakbond NU’91 start met jongerenplatform

Vakbond NU’91 wil meer verpleegkundigen jonger dan 35 jaar bij de vakbond betrekken. In april is de officiële aftrap van een speciaal jongerenplatform.
Vakbond NU'91 start met jongerenplatform

Ongeveer vijftien procent van alle NU’91 leden is jonger dan 35 jaar. Verjongen is dan ook een belangrijk speerpunt voor de vakbond. ‘Jong en vakbonden, dat is tegenwoordig niet zo’n gelukkige combinatie. Vakbonden dreigen te vergrijzen en dat lot moet NU’91 bespaard blijven. Wij willen – met de input en steun van andere jonge leden – duidelijk maken dat jongeren wel degelijk iets te zoeken hebben bij NU’91,’ aldus voorzitter Monique Kempff in ledenblad Zorg Anno Nu.

Jongeren betrekken
Eveline Baarsma, vrijwilligerscoördinator bij NU’91: ‘Het is belangrijk te weten wat jongeren van een beroepsorganisatie verwachten, wat hen bezighoudt en tegen welke problemen zij in hun werk aanlopen. Het jongerenplatform zal gaan dienen als klankbord voor de jongeren die NU’91 in overkoepelende organisaties vertegenwoordigen, maar is voor jonge leden ook een manier om elkaar én NU’91 te leren kennen.’

Eerste bijeenkomst jongeren
De eerste bijeenkomst van het jongerenplatform is op 10 april. Het thema: je kritisch opstellen tijdens je stage of als starter. Tijdens de avond komt een jonge collega haar ervaringen op de werkvloer delen, en wordt door twee actrices aan de hand van gespeelde dagelijkse situaties getoond hoe je daarin als jonge zorgverlener overeind blijft.

De bijeenkomst bijwonen? Alle verpleegkundigen – ook niet-leden – onder de 35 zijn welkom, de bijeenkomst is gratis. Ga voor meer informatie naar de website van NU’91.

Door: redactie Nursing, Nienke Berends

Meer Nursing

Richtlijnen en protocollen
Op deze pagina proberen we de laatste richtlijnen voor je bij te houden. Heb je een tip? Mail marloes.oelen@reedbusiness.nl
Ga naar de pagina verpleegkundige richtlijnen en protocollen

Nursing experts
Collega’s die weten waar ze het over hebben, die de diepte ingaan. Paul en Henri zijn ieder op hun eigen vakgebied experts. Iedere zes weken plaatsen zij een nieuwe vakinhoudelijke blog over hun werk. Zo blijf je bij!
Ga naar de Nursing Experts


Leren en loopbaan
In de sectie Leren en Loopbaan lees je de leukste artikelen over je carrière, salaris, onderhandelen werken in de nacht en agressie.
Lees meer.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.