Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Vakbond opent ideeënbus voor verpleegkundigen

Verpleegkundigen kunnen hun ideeën en eisen over de nieuwe cao spuien bij Abvakabo FNV via een digitale ideeënbus.
Vakbond opent ideeënbus voor verpleegkundigen

Op een speciale website van de vakbond kunnen verpleegkundigen hun standpunten aan de vakbond doorgeven. Cao-onderhandelaar Elise Merlijn vindt het belangrijk om de arbeidsvoorwaarden in de zorg aantrekkelijk te houden. ‘Zo moeten we huidige en toekomstige werknemers binden. Niet alleen krijgt de zorg steeds meer te maken met grote personeelstekorten, ook de cultuur is aan verandering onderhevig door de steeds verder ingevoerde marktwerking. Daarom willen we naar de werknemers luisteren: hoe blijft hun werk voldoening geven, hoe kunnen zij het beste omgaan met de steeds verder toenemende werkdruk en hoe kunnen zij zich persoonlijk ontwikkelen in hun vakgebied?’

Verpleegkundigen in actie
Eind vorige maand voerden verpleegkundigen en verzorgenden in Groningen en Assen nog actie tegen de mislukte cao-onderhandelingen. De vakbonden en werkgevers hebben verschillende standpunten als het gaat om de structurele loonsverhoging en het omvormen van de leeftijdsurenregeling blijken onoverbrugbaar.

Door: redactie Nursing

Abonneren
Op de hoogte blijven? Abonneer je nu op de Nursing-nieuwsbrief

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Help, weet er iemand hoe je als verpleegkundige burn-out te boven kan komen ! Er uit stappen zie ik als enige mogelijkheid.Ik voel mij uitgeperst en misbruikt! Het toekomstbeeld voor verpleegkundigen is in mijn opziens weinig rooskleurig. Na jaren nog niets verandert!
    Ben het moe om te werken onder deze voorwaarden en zo te zien verandert er toch niets! Heb er geen zin meer in!

  3. Help, weet er iemand hoe je als verpleegkundige burn-out te boven kan komen ! Er uit stappen zie ik als enige mogelijkheid.Ik voel mij uitgeperst en misbruikt! Het toekomstbeeld voor verpleegkundigen is in mijn opziens weinig rooskleurig. Na jaren nog niets verandert!
    Ben het moe om te werken onder deze voorwaarden en zo te zien verandert er toch niets! Heb er geen zin meer in!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.